Arches en onderweg - Reisverslag uit Utah, Verenigde Staten van Abby Schellings - WaarBenJij.nu Arches en onderweg - Reisverslag uit Utah, Verenigde Staten van Abby Schellings - WaarBenJij.nu
VIP-Report

Arches en onderweg

Door: Abs

Blijf op de hoogte en volg Abby

05 Oktober 2017 | Verenigde Staten, Utah

Arches National park was ons volgende avontuur. Maar ik was vergeten dat hoogte en ik niet goed samen gaan. Gelukkig tot nog toe geen last ....'s-ochtends ik voel me prima... niets aan de hand. Ik begin te hoesten. Rod kijkt me aan.... moet je overgeven?.... Nee hoor, ik voel me prima..... op dat moment gaat hij opzij en gooit de wc deur open... al rennend zeg ik alleen maar "waar komt dit nu weer vandaan"..... op deze momenten weet ik zeker dat Rod helderziend/voelend is :-o hij wist het voordat ik het door had. De rest van de dag ging gelukkig prima. Wat een gaaf gebied! We moesten er wel met de camper doorheen rijden dus even alles afkoppelen en vanavond weer aankoppelen. Het was zondag en druk maar zoals altijd ben ik tegendraads met routes en begonnen dus niet waar de rest begon en viel het mee qua wandeldrukte. Als eerste Delicate Arch..... zo dat was even een klim pfff! Echt pittig! maar zeker de moeite waard. Ik ben er ook maar even in gaan staan. Op de foto's zie je pas hoe klein je bent ten opzichte van deze natuur wonderen. Daar nog even lekker genieten op een rots en weer naar beneden. Op weg naar beneden dachten we alleen maar kijkend naar de mensen die op weg naar boven waren..... Julie moesten eens weten. Haha! Op een gegeven moment zit een vrouwtje (stuk jonger dan ons) op de grond en haar vriend of gids zat haar moed in te spreken..... zegt Rod " almost there...20 more minutes" die jongen " he thanks man, good to know..... not" hahaha! Ik zei tegen Rod als je zegt 5 min of 10 dat is nog ok maar 20 en je ziet nog een hele berg voor je "is not ok"!!! Hahahahahahaha! En doorrrrrr! Op naar de Sanddunes, Broken Arch en de North and South Windows. Allemaal even gaaf! Aan het eind van de middag reden we het park uit en gingen we in Moab (uit te spreken als Mo-ab) op zoek naar de Starbucks voor een lekker bakkie, na eerst voorbij te zijn gereden toch gevonden..... zat in een supermarkt :-p.Terug naar de campground alles weer aankoppelen en goed op tijd want vanaf dat moment heeft het alleen maar geregend. 's-nachts werd het weer aardig koud. Ik zeg tegen Rod dat we de komende 5 dagen alleen maar nog kouder gaan.... hij was niet blij.......Volgende dag regende het terwijl we naar Capitol Reef reden, we zouden daar op de Fruita campground verblijven zonder iets. Maar na de weersverwachtingen hebben we ons programma bijgesteld en een campground net buiten het park genomen met alles erop en eraan. Het park was heel mooi maar het regende zo dat echt wandelen geen optie was i.v.m. gladheid. Dus een relaxed middagje campground met een wasje draaien.... ook wel eens lekker. We zagen ook dat de campground een restaurant had Torreys Grill. Menu was simpel maar zag er heerlijk uit. Dus wij daar naartoe om te kijken hoe het eruit zag van binnen.... Hahaha! Was een open schuur en koud! brrrrr! Maar het kampvuur was aan. Ok laten we dit doen! En met onze dikke truien en ik ook nog mijn jas aan daar eten. En lekker dat het was!!! Echt heerlijk gegeten! Terug naar de camper werd het kouder en kouder! Volgens de weer app zou het -6 worden :-o Ok tip van Wim en Isa kraantje laten druppelen en verwarming aanlaten 's-nachts en idd zo was het wel te doen alleen maakte die verwarming een takke herrie iedere keer dat hij aansprong, je schrikt je eigen lens en dus niet zo stevig geslapen, hahahaha! Maar overleefd, even rustig opstarten in de ochtend en nu op naar Bryce Canyon! Na 10 min ruzie maken met Garmin... herbereken..... (TomTom, maar dan anders thanks Wim en Isa;))onze beste vriendin de laatste weken, gaf ze zich toch gewonnen (nadat ik omrijden had ingetoetst) we wilden de weg van google rijden, ZOOO!!! We reden over een WAUW weg, bomen in herfstkleuren, mooie uitzichten, echt heel mooi! Nog een echte cowboy gezien(wel met pet) die te paard zijn koeien aan het verplaatsen was! Cool!!! Was een hele leuke weg en we waren voor mijn gevoel te snel bij Bryce Canyon!!! Greetzzz

• 05 Oktober 2017 - 10:25

Mam:

Weer een mooi verhaal en foto's liefs Mam

• 05 Oktober 2017 - 13:18

Viv:

Ik liep nogal achter met lezen, maar ben helemaal bij. Super gaaf avontuur! xxx

• 05 Oktober 2017 - 13:50

Isa:

Jullie noemen de Garmin nog niet Carmen dan is ze echt jullie vriendin ;-) ?
    Verwarming is lekker maar idd die &€+# herrie.
    Mooie foto’s weer!

XXX Isa

• 05 Oktober 2017 - 14:06

Milou En Zach:

Spannend allemaal!

• 05 Oktober 2017 - 21:17

Natas:

Ooooohhh wat n mooie reis maken jullie weer! Ik zie jullie daar gewoon lopen heerlijk die fotos en verslagen!
    Have fun!
    Xxx

• 05 Oktober 2017 - 23:13

Ivilin:

Heel gaaf. I love youououuuuu

• 05 Oktober 2017 - 23:20

Angélique:

Jeetje mensen wat is die natuur prachtig en wat een geweldig avontuur is het weer allemaal!!
    Ben benieuwd wat er gaat volgen en of er weer zoveel bergbeklimmen inzit, respect trouwens voor al dat klimmen :-) Veel plezier Xxx