Blog 5 - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Abby Schellings - WaarBenJij.nu Blog 5 - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Abby Schellings - WaarBenJij.nu
VIP-Report

Blog 5

Door: Rod&Abs

Blijf op de hoogte en volg Abby

12 Mei 2015 | Thailand, Bangkok

Rod hier
Good morning Thailand....vandaag weer met een minivan richting zuiden om over te steken naar het eilandje Ko Samed. Gisteren hebben wij in Pak Chong een privé taxi geregeld die ons wel rechtstreeks wilde brengen. Normaal gesproken moet je dit via een tour office regelen om vervolgens eerst weer terug naar Bangkok te rijden om weer een andere bus te pakken die weer de andere richting op gaat....met handen en voeten hebben wij de chauffeur duidelijk gemaakt dat wij rechtstreeks willen reizen.......eerst was het 4000 Bath......later werd dit 4500 Bath....prima we hadden een deal en chauffeur zou ons om 9 uur in de ochtend ophalen. Abby had er een hard hoofd in en zei " ja ja eerst zien en dan geloven".....Wij zijn vroeg opgestaan om nog te kunnen ontbijten en gingen daarna 100 meter verderop bij The Amazon koffie drinken. Deze hebben waanzinnige koffie! Half 9 kwamen wij terug gewandeld en zagen een minivan staan....bleek al onze taxi te zijn.....ik zag al aan het gezicht van Abs dat ze gerustgesteld was over het vervoer:-) Wij zijn snel onze rugtassen gaan halen en de sleutel bij de receptie gaan brengen. One moment sir......Via een walkietalkie informeerde ze of alles in orde was achtergelaten op de kamer. Uhhhhh sir " er is een flesje water kapot" Dat kan kloppen want midden in de nacht hoorden wij een knal en alles was bevroren in de koelkast dus stond het veel te koud zei ik.....I'm soo sollie sir..... 20 bath for the bottle! Daar raakte ze een gevoelige snaar, want dat ga ik natuurlijk niet betalen. Ze zetten zelf de koelkast op -50! 20 Bath is natuurlijk niets maar gaat om het principe!!! Listen I'm not going to pay that.......Okeeee sir I'm sollie sir....pfffff je kunt het natuurlijk proberen.
Onze chauffeur die nauwelijks engels sprak liep naar de receptie en kwam terug met een meisje met pen en papier om ons duidelijk te maken dat de prijs van gisteren zonder tol voor de snelweg was...hahahaha.....okeeee hoeveel is dat dan? ....uhh nog 240 Bath erbij:-) wij deden niet moeilijk en gingen akkoord!
Na een rit van 5 uren kwamen we aan bij een haventje waar we per speedboot naar het eiland gebracht werden. Wij kochten een kaartje en gingen met een volgepropte speedboot richting Ko Samed. Het hotel zag er prachtig uit! Wij hebben lekker op het eiland gerelaxed en met een scooter het eiland rond gecrossed. Het is een mooi klein eilandje maar al gauw merk je dat de thaise bevolking hun afval overal dumpt. Zo staan ze bijvoorbeeld te barbecuen naast de riolering. Het achterland was eigenlijk een zooitje......dat was wel erg jammer!!

• 12 Mei 2015 - 18:37

Ray:

Waar zijn de foto's dan???? van het hotel het eiland en het zooitje ;)

• 14 Mei 2015 - 10:21

Alida Batelaan:

Ik hoor het al.. jullie betalen veels te veel :P Veel plezier in Chiang Mai, ook erg leuk.. gingen jullie nou nog naar Pai?! XX

• 14 Mei 2015 - 11:27

Rodney:

@ Ali....vast wel dat we teveel betalen; -) nee we gaan niet naar Pai. Maybe next time .

• 14 Mei 2015 - 13:04

Alida Batelaan: